Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 14 weken zwanger

14 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 14 weken zwanger

14 weken zwanger

Trek je gezichten naar mij? Om je tweede trimester te verwelkomen, kan je toekomstige baby nu gezichtsspieren gebruiken om te glimlachen.😊

Baby

Afgelopen weken groeide elke foetus even snel, vanaf de veertiende week zwangerschap gaatje kindje op zijn eigen tempo beginnen groeien.

Jongen of meisje? Deze week maken de volledig ontwikkelde geslachtsdelen hun grote entree. Onthou wel dat ze nog steeds moeilijk te zien kunnen zijn op de echografie.

Wist je dat je baby al af en toe vruchtwater slikt? Omdat de nieren al werken, kan het zijn dat je baby’tje al eens een kleine boodschap doet! Maar geen paniek, de afvalstoffen worden vanzelf afgevoerd.

Ik ben 8,8  cm groot, dat is zo groot als een citroen en weeg 52 gram.

Mama

De zwangerschapskwaaltjes waar je de aflopen weken last van had, verdwijnen in de veertiende week van je zwangerschap! Zowel je buikje en je borsten blijven groeien. Ook jouw hoeveelheid bloed neemt toe zodat de baarmoeder en de placenta optimaal kunnen groeien.

" let me love you a little more "

Onze tips

Doordat je buikje en borsten blijven groeien is het misschien een goed idee om de eerste zwangerschapskledij aan te kopen! Zo voel jij je gegarandeerd goed in je vel.

Je kan ook nooit te vroeg beginnen met je buikje in te smeren! Je buik zal de komende weken enorm groeien en dat kan ervoor zorgen dat je huid begint te scheuren waardoor striemen zichtbaar worden. Met smeren zal je de striemen niet voorkomen, maar worden ze wel minder zichtbaar.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

doula, sofie lobbens, podcast

Podcast #33 De meerwaarde van een doula bij je bevalling

Een doula biedt naast emotionele ook fysieke ondersteuning tijdens de zwangerschap en bij de bevalling van je kindje. Kom hier meer te weten.

Mamablog: mijn zwangerschapsverhaal

Mama Jessie moest even wachten op haar droom van een kindje en werd tijdens haar zwangerschap af en toe wakker geschud door bloedverlies.

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

test