Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 14 weken zwanger

14 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 14 weken zwanger

14 weken zwanger

Trek je gezichten naar mij? Om je tweede trimester te verwelkomen, kan je toekomstige baby nu gezichtsspieren gebruiken om te glimlachen.😊

Baby

Afgelopen weken groeide elke foetus even snel, vanaf de veertiende week zwangerschap gaatje kindje op zijn eigen tempo beginnen groeien.

Jongen of meisje? Deze week maken de volledig ontwikkelde geslachtsdelen hun grote entree. Onthou wel dat ze nog steeds moeilijk te zien kunnen zijn op de echografie.

Wist je dat je baby al af en toe vruchtwater slikt? Omdat de nieren al werken, kan het zijn dat je baby’tje al eens een kleine boodschap doet! Maar geen paniek, de afvalstoffen worden vanzelf afgevoerd.

Ik ben 8,8  cm groot, dat is zo groot als een citroen en weeg 52 gram.

week 14 zwanger zwangerschapskalender

Mama

De zwangerschapskwaaltjes waar je de aflopen weken last van had, verdwijnen in de veertiende week van je zwangerschap! Zowel je buikje en je borsten blijven groeien. Ook jouw hoeveelheid bloed neemt toe zodat de baarmoeder en de placenta optimaal kunnen groeien.

" let me love you a little more "

Onze tips

Doordat je buikje en borsten blijven groeien is het misschien een goed idee om de eerste zwangerschapskledij aan te kopen! Zo voel jij je gegarandeerd goed in je vel.

Je kan ook nooit te vroeg beginnen met je buikje in te smeren! Je buik zal de komende weken enorm groeien en dat kan ervoor zorgen dat je huid begint te scheuren waardoor striemen zichtbaar worden. Met smeren zal je de striemen niet voorkomen, maar worden ze wel minder zichtbaar.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

podcast zwangerschapsverlies miskraam

Podcast #37 Rouwen om een zwangerschapsverlies

Ook al ben je ‘nog maar’ enkele weken zwanger, je voelt je al mama. En dan gebeurt er iets zoals een miskraam. Voor mama’s die vroeg in de zwangerschap een kind...

het groeipakket, wat is dat, startbedrag

Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Sinds jaar en dag spreken mensen al over 'de kinderbijslag', maar die gaat sinds 2019 in Vlaanderen door het leven als het Groeipakket. Dit bestaat uit heel wat...

verlies, miskraam, papa's rouwen

Hoe rouwen papa’s om een miskraam?

Mama’s voelen zich vaak eenzaam in hun rouwproces waardoor het lijkt alsof ze veel meer verdriet hebben dan hun partner. Wat niet noodzakelijk zo is.

test