Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 12 weken zwanger

12 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 12 weken zwanger

12 weken zwanger

Deze week ben jij drie maanden zwanger! Dat betekent dat dit je laatste week is van je eerste trimester! Proficiat!

Baby

Vanaf je twaalfde week dat je zwanger bent maakt je baby’tje nu ook zelf hormonen aan. Dit betekent dat je kleintje je op een dag kleinkinderen zal kunnen geven. De belangrijkste organen en lichaamssystemen zijn ontwikkeld en dat betekent dat de basis is gelegd. Het beenmerg van je baby’tje maakt witte bloedcellen aan, daardoor zal die in staat zijn om al die ziektekiemen te bestrijden die rond de speelplaats worden verspreid.

De hoeveelheid vruchtwater in jouw placenta neemt alsmaar toe. En dat is zeer positief! Hierdoor zal je kindje zorgeloos kunnen bewegen en wordt die ook extra beschermd. Stoot jij jezelf ergens tegen, of val je eens? Geen zorgen, je baby zal er niets van merken.

Ik ben 5,7 cm groot, dat is zo groot als een limoen en weeg 14,5 gram.

Mama

Zoals in de elfde week van de zwangerschap zal je jou in de twaalfde week ook minder misselijk voelen. Het kan wel gebeuren dat je je af en toe wat duizelig voelt. Dit komt doordat je lichaam extra veel bloed aanmaakt die naar je baby’tje gaat.

Bovendien groeit je onderbuik ook als maar meer, dit is doordat je baby’tje groeit en je baarmoeder meer ruimte begint in te nemen. De kans op een mini buikje is dus redelijk groot! 😊

week 12 zwanger zwangerschapskalender
" oh baby, you are something magical "

Onze tips

Wanneer je deze week een echo achter de rug hebt, is het een goed moment om je zwangerschap bekend te maken aan je familie en vrienden.

Het zou goed kunnen dat jouw talgkliertjes in je huid verstopt geraken door al die zwangerschapshormonen en dat kan leiden tot puistjes. Tip? Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken en gezond te eten.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

Noppies voedingsbh

Wat stop je in je vluchttas? Dit moet zeker mee naar het ziekenhuis!

Wat neem je allemaal mee naar het ziekenhuis of bevalcentrum? Hieronder enkele essentiële spullen die je zeker niet mag vergeten!

Zwanger bloedsuikerspiegel, Natalie van den broeck

De invloed van gezonde voeding op je bloedsuikerspiegel tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap heeft wat je eet heeft een rechtstreekse invloed op je eigen gezondheid en welzijn, alsook op de ontwikkeling van die kleine spruit in j...

onderwaterbevalling, badbevalling, geboorte, arbeid

Een onderwaterbevalling: de voordelen van bevallen in bad

Hierbij alvast de belangrijkste voordelen én de voorwaarden om in bad te mogen bevallen.