Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 12 weken zwanger

12 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 12 weken zwanger

12 weken zwanger

Deze week ben jij drie maanden zwanger! Dat betekent dat dit je laatste week is van je eerste trimester! Proficiat!

Baby

Vanaf je twaalfde week dat je zwanger bent maakt je baby’tje nu ook zelf hormonen aan. Dit betekent dat je kleintje je op een dag kleinkinderen zal kunnen geven. De belangrijkste organen en lichaamssystemen zijn ontwikkeld en dat betekent dat de basis is gelegd. Het beenmerg van je baby’tje maakt witte bloedcellen aan, daardoor zal die in staat zijn om al die ziektekiemen te bestrijden die rond de speelplaats worden verspreid.

De hoeveelheid vruchtwater in jouw placenta neemt alsmaar toe. En dat is zeer positief! Hierdoor zal je kindje zorgeloos kunnen bewegen en wordt die ook extra beschermd. Stoot jij jezelf ergens tegen, of val je eens? Geen zorgen, je baby zal er niets van merken.

Ik ben 5,7 cm groot, dat is zo groot als een limoen en weeg 14,5 gram.

Mama

Zoals in de elfde week van de zwangerschap zal je jou in de twaalfde week ook minder misselijk voelen. Het kan wel gebeuren dat je je af en toe wat duizelig voelt. Dit komt doordat je lichaam extra veel bloed aanmaakt die naar je baby’tje gaat.

Bovendien groeit je onderbuik ook als maar meer, dit is doordat je baby’tje groeit en je baarmoeder meer ruimte begint in te nemen. De kans op een mini buikje is dus redelijk groot! 😊

" oh baby, you are something magical "

Onze tips

Wanneer je deze week een echo achter de rug hebt, is het een goed moment om je zwangerschap bekend te maken aan je familie en vrienden.

Het zou goed kunnen dat jouw talgkliertjes in je huid verstopt geraken door al die zwangerschapshormonen en dat kan leiden tot puistjes. Tip? Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken en gezond te eten.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer