Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 10 weken zwanger

10 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 10 weken zwanger

10 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de tiende week van je zwangerschap.

Baby

In week tien van je zwangerschap zullen de geslachtsorganen zich verder ontwikkelen, maar je zal nog niet kunnen zien of het een meisje of een jongen wordt. Nog even geduld!

Het gezichtje van je kleintje wordt steeds menselijker, de neus krijgt reliëf, de bovenlip wordt gevormd en de oogleden bedekken bijna de volledige oogjes. Het hoofdje wordt ook steeds ronder maar is in verhouding met het lichaampje nog niet heel groot.

Ik ben 3,6 cm groot dat is zo groot als een aardbei en weeg 3,8 gram.

Mama

Door al je zwangerschapshormonen zal je meer last krijgen van stemmingswisselingen. Je zal misschien om het minste moeten huilen, of je wordt van iets klein ineens kwaad. Je zal nog steeds meer naar het toilet moeten gaan. Vergeet niet om veel water te drinken en veel vezels te eten.

Goed nieuws, tijdens deze tiende week van je zwangerschap is de kans op een miskraam al flink gedaald. Dit komt doordat de meeste organen al ontwikkeld zijn.

week 9 zwanger zwangerschapskalender
" mommin ain't easy "

Onze tips

Het is belangrijk om je partner goed te betrekken in dit proces. Jij ervaart de zwangerschap in jouw lichaam maar wees transparant over wat je voelt. Bespreek jullie angsten, dromen en wensen. De zwangerschap zal jullie dicht bij elkaar brengen.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

podcast zwangerschapsverlies miskraam

Podcast #37 Rouwen om een zwangerschapsverlies

Ook al ben je ‘nog maar’ enkele weken zwanger, je voelt je al mama. En dan gebeurt er iets zoals een miskraam. Voor mama’s die vroeg in de zwangerschap een kind...

het groeipakket, wat is dat, startbedrag

Groeipakket: wat is dat nu eigenlijk?

Sinds jaar en dag spreken mensen al over 'de kinderbijslag', maar die gaat sinds 2019 in Vlaanderen door het leven als het Groeipakket. Dit bestaat uit heel wat...

verlies, miskraam, papa's rouwen

Hoe rouwen papa’s om een miskraam?

Mama’s voelen zich vaak eenzaam in hun rouwproces waardoor het lijkt alsof ze veel meer verdriet hebben dan hun partner. Wat niet noodzakelijk zo is.

test