Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 10 weken zwanger

10 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 10 weken zwanger

10 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de tiende week van je zwangerschap.

Baby

In week tien van je zwangerschap zullen de geslachtsorganen zich verder ontwikkelen, maar je zal nog niet kunnen zien of het een meisje of een jongen wordt. Nog even geduld!

Het gezichtje van je kleintje wordt steeds menselijker, de neus krijgt reliëf, de bovenlip wordt gevormd en de oogleden bedekken bijna de volledige oogjes. Het hoofdje wordt ook steeds ronder maar is in verhouding met het lichaampje nog niet heel groot.

Ik ben 3,6 cm groot dat is zo groot als een aardbei en weeg 3,8 gram.

Mama

Door al je zwangerschapshormonen zal je meer last krijgen van stemmingswisselingen. Je zal misschien om het minste moeten huilen, of je wordt van iets klein ineens kwaad. Je zal nog steeds meer naar het toilet moeten gaan. Vergeet niet om veel water te drinken en veel vezels te eten.

Goed nieuws, tijdens deze tiende week van je zwangerschap is de kans op een miskraam al flink gedaald. Dit komt doordat de meeste organen al ontwikkeld zijn.

week 9 zwanger zwangerschapskalender
" mommin ain't easy "

Onze tips

Het is belangrijk om je partner goed te betrekken in dit proces. Jij ervaart de zwangerschap in jouw lichaam maar wees transparant over wat je voelt. Bespreek jullie angsten, dromen en wensen. De zwangerschap zal jullie dicht bij elkaar brengen.

onder mama's zwangerschapsboek

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Nieuwsbrief onder mama's

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang 1 keer per week een mail met content zoals blogs, giveaways

en podcasts van zwangerschapswens tot kindertijd

blogs over zwangerschap

shiatsu drukpunten zwanger bevalling

Hoe Shiatsu je kan ondersteunen tijdens je zwangerschap en bevalling

Shiatsu wordt vaak toegepast tijdens zwangerschap en bevalling om zowel fysieke als emotionele problemen te ondersteunen. Lees hier meer.

genderdissapointment, geslacht teleurstelling, jongen, meisje zwanger

Zwanger, maar… niet van het geslacht dat ik hoopte

Wanneer je zwanger bent maar je baby niet het geslacht heeft dat je gehoopt had, vanwaar komt die teleurstelling? Lees het in de blog.

zelfzorg, tips, mama

Voel je weer helemaal top na je zwangerschap

Ben je dag in dag uit bezig met de zorg voor je kleintje. Dan heb je waarschijnlijk nood aan een beetje me-time. Tijd om daar volop werk van te maken.