Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 10 weken zwanger

10 weken zwanger

Home » Zwanger » Zwangerschap » Zwangerschapskalender » 10 weken zwanger

10 weken zwanger

In deze zwangerschapskalender kom je te weten wat er jou te wachten staat tijdens de tiende week van je zwangerschap.

Baby

In week tien van je zwangerschap zullen de geslachtsorganen zich verder ontwikkelen, maar je zal nog niet kunnen zien of het een meisje of een jongen wordt. Nog even geduld!

Het gezichtje van je kleintje wordt steeds menselijker, de neus krijgt reliëf, de bovenlip wordt gevormd en de oogleden bedekken bijna de volledige oogjes. Het hoofdje wordt ook steeds ronder maar is in verhouding met het lichaampje nog niet heel groot.

Ik ben 3,6 cm groot dat is zo groot als een aardbei en weeg 3,8 gram.

Mama

Door al je zwangerschapshormonen zal je meer last krijgen van stemmingswisselingen. Je zal misschien om het minste moeten huilen, of je wordt van iets klein ineens kwaad. Je zal nog steeds meer naar het toilet moeten gaan. Vergeet niet om veel water te drinken en veel vezels te eten.

Goed nieuws, tijdens deze tiende week van je zwangerschap is de kans op een miskraam al flink gedaald. Dit komt doordat de meeste organen al ontwikkeld zijn.

" mommin ain't easy "

Onze tips

Het is belangrijk om je partner goed te betrekken in dit proces. Jij ervaart de zwangerschap in jouw lichaam maar wees transparant over wat je voelt. Bespreek jullie angsten, dromen en wensen. De zwangerschap zal jullie dicht bij elkaar brengen.

Praat met andere zwangere mama’s

Op het forum van Onder mama’s kan je in gesprek gaan met andere mama’s die zwanger zijn. Praat over de zwangerschapskwaaltjes en over het geluk om mama te worden. Bespreek zowel de roze wolk als de moeilijkheden. Want je staat er niet alleen voor! Maak jezelf lid van een geboorteclub en kom in contact met mama’s die voor dezelfde periode zijn uitgerekend.

Onder mama's forum geboorteclub mama's papa's baby zwanger zwangerschapskalender
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

blogs over zwangerschap

huidverzorging, zwangerschap

Huidverzorging tijdens en na de zwangerschap

De juiste huidverzorgingsproducten vinden kan best een aardige tijd duren. Zeker tijdens en na een zwangerschap is het belangrijk om rekening te houden met bepa...

vezels, zwangerschap

De voordelen van vezels tijdens de zwangerschap

In deze blog lees je meer over het belang van vezels tijdens de zwangerschap.

Natuurlijke hulpmiddelen bij zwangerschapskwaaltjes

Natuurlijke hulpmiddelen en tips bij zwangerschapskwaaltjes: misselijkheid, zuuroprisping, constipatie, aambeien, rugpijn of bekkenlast.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer