Home » Zwanger » De populairste babynamen

De populairste babynamen

Home » Zwanger » De populairste babynamen

De juiste babynaam vinden voor je kindje

Proficiat! Je bent zwanger en hebt nu de moeilijke taak als ouder om een mooie, leuke of speelse naam te kiezen voor je lieve baby. Wanneer je op zoek gaat naar een naam voor je kleine spruit dan ga je meestal met verschillende factoren rekening houden. Ga je voor een stoere, lieve of toch eerder klassieke naam? Sommige mensen hebben al van kleins af aan een lijstje gemaakt met hun lievelingsnamen. Andere mensen helpen zich dan weer op weg met inspiratielijsten of populaire namenlijstjes en filteren op herkomst, geslacht, populariteit, betekenis of begin- of eindletters.

KEUZESTRESS

Populaire jongens en meisjes babynamen vlaanderen

Een korte of een lange voornaam?

Er zijn mama’s en papa’s die graag een korte maar krachtige voornaam kiezen die makkelijk te onthouden, schrijven en uit te spreken is. Heb je het meer voor een lange en klassieke naam? Zoek dan iets dat je ook kan afkorten tot een leuke koosnaam voor je kleine spruit. En wat als je echt niet kan kiezen tussen 2 namen? Voeg ze dan gewoon samen, in de praktijk zal waarschijnlijk toch maar één naam gebruikt worden.

Maak lijstjes

Heb je een partner die meehelpt met de keuze? Maak het jezelf makkelijk door allebei een lijstje te maken met voornamen die jullie beide heel mooi vinden en een lijstje met ‘no-go’ voornamen. Ga nu je lijstjes vergelijken en ga op zoek naar een compromis.

POPULAIRE BABYNAMEN

Als je het geslacht van je baby al kent dan heb je al wat minder werk voor de boeg! Wij hebben voor jou alvast een top 10, top 20 en top 100 van de populairste jongens- en meisjesnamen voor 2021 in Vlaanderen volgens Kind & Gezin in een lijst gezet. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

Top 10 meisjes babynamen vlaanderen
Top 20 meisjes babynamen vlaanderen
Top 100 meisjes babynamen vlaanderen
Top 10 jongens babynamen vlaanderen
Top 20 jongens babynamen vlaanderen
Top 100 jongens babynamen vlaanderen

Zwangerschapskalender

Ontdek hier hoe jouw baby zich week na week ontwikkelt in mama’s buik.

ultieme zwangerschapsgids Onder mama's

Onder mama’s boek

Wat niemand je ooit vertelde over het prille moederschap.

In deze warme zwangerschapsgids wordt geen grote vraag geschuwd. Zal ik veranderen als vrouw en partner? Angsten en opperst geluk, auteur Sonia Pypaert durft ze te bespreken, antwoorden te bieden en deelt haar kennis over babybedjes, draagdoeken en kinderwagens.

Een boek vol wijsheid en troost, praktisch en psychologisch, maar vooral met verwondering over de onmetelijke schoonheid van een baby in je leven. Lees meer

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief