Home » Expertenteam » Bloei

Bloei

Bloei praktijk vroedvrouwen

Bloei Praktijk

Multidisciplinaire praktijk voor de (toekomstige) mama en haar gezin.

De oprichters van Bloei, Lisa Franssens en Freya Van Herck, zijn beide vroedvrouwen in hart en nieren en koesterden de droom om ooit een multidisciplinaire praktijk te openen. Een plek waar elke ouder zich welkom voelt en waar ze op een laagdrempelige manier zorg op maat krijgen. Een plek waar men met alle zorgen rond ouderschap terecht kan, waar men gehoord wordt en waar men zelf ook liefde ontvangt.

Een plek waar men kan lachen, maar ook tranen zijn toegelaten, waar elk gevoel er mag zijn. Zonder vooroordeel. Om zo (toekomstige) ouders de zorg en ondersteuning te bieden die ze verdienen. In mei 2022 werd dit werkelijkheid. Bloei is nu een prachtig team van 2 vroedvrouwen/ lactatiekundige, een psychologe, een doula, een osteopaat, een kinesist en een voedingsdeskundige/fertiliteitsexperte. Stuk voor stuk een kei in hun vak en gedreven om (toekomstige) ouders en hun kinderen te ondersteunen en te begeleiden.

♥ Vroedvrouw voor, tijdens en na de zwangerschap

Freya Van Herck:

Freya is gelukkig getrouwd en trotse mama van 4 zoontjes (Léon, Felix, Louie & Emile), waarvan 1 tweeling. Ze weet dus als geen ander hoe fantastisch, maar ook hoe pittig het ouderschap soms kan zijn. Door haar persoonlijke ervaringen praat ze met niets dan passie over bevallen en borstvoeding. Ze is vroedvrouw, lactatiekundige, zwangerschaps- en babymassage en geeft een bijzondere interesse in IMH (infant mental Health) en psychologische ondersteuning.

Lisa Franssens

Lisa vormt samen met haar man en twee dochtertjes een gelukkig gezinnetje. Zij heeft een hart voor dansen en muziek, maar evenzeer voor natuurlijke geboorte en het geven van borstvoeding.

 • Je kan bij ons terecht voor alle medische controles (met uitzondering van echografieën) zoals die allereerste bloedname, het luisteren van de harttonen, de suikertest, pre- en postnatale zorg, …
 • We bereiden je zo goed mogelijk voor op het ouderschap door je te informeren en te luisteren naar waar jullie tegenaan botsen.
 • Graag begeleiding bij de geboorte door jouw persoonlijke vroedvrouw? Ook hier hebben we een aantal mogelijkheden in.
 • Na de geboorte van je kleintje komen we bij jou thuis voor de verdere opvolging.
 • In de begeleiding van de borstvoeding en de flesvoeding zijn wij experten.
 • Je hebt de mogelijkheid om diverse cursussen te volgen zoals onze zwangerschapscursus, babymassage of eerste hulp bij baby’s.

♥ Doula

Elien Massart: yogadocente, geboorte- en postpartumdoula, draagconsulente

Elien werd na een heftige maar mooie bevalling mama van haar kleine krijger Ronin. Naast mama is zij ook plus-mama van Lester. Elien wil samen met jou groeien naar een gedragen geboorte.

 • Elien kan jou bijstaan als geboortedoula. Tijdens de geboorte staat zij voor jou klaar om jou zowel emotioneel, fysiek als op praktisch vlak te ondersteunen.
 • Voor het eren van jouw transitie kan je ook bij Elien terecht. Een transitie naar het moederschap kan gevierd worden door een mother blessing.
 • Op het einde van de zwangerschap kan je bij Elien terecht voor een stuitconsult of een natuurlijke inleiding.
 • Als postpartumdoula komt zij langs bij jouw thuis om het nieuw gevormd gezin te ondersteunen.
 • Zelfzorg is het beste van jezelf geven in plaats van wat nog over is: zwangerschapsmassage, kraamtijdmassage, zwangerschapsyoga en postnatale yoga. Elien helpt je graag bij jouw zelfzorg.
 • Elien is een uitstekend draagconsulente die jou leert hoe je kleintje ergonomisch en correct te dragen.

♥ Psycholoog

Cindy Vengelooven: psychologe

Cindy is naast psychologe ook een echte ervaringsdeskundige in het ouderschap. Zij haalt het meeste inspiratie uit haar jongvolwassen dochters. Hen begeleiden, ondersteunen en langs hen lopen op hun levenspad met hindernissen en topmomenten heeft haar zoveel meer kennis, wijsheid en bagage gegeven om andere ouders, kinderen en jongeren te helpen om te gaan met levensgebeurtenissen die hun stempel drukken, gedrag en gevoelens die het dagelijks leven bemoeilijken.

 • Zij helpt ouders met hun jonge kind om op een liefdevolle en veilige manier met elkaar in verbinding te komen.
 • Cindy biedt ondersteuning van gezinnen na een problematische zwangerschap, geboorte of vroeggeboorte, ook wanneer er depressieve gevoelens zijn na de geboorte.
 • Verwerken van een verlies, leren omgaan met en het begrijpen van een kind met een beperking, heftige reacties van broer of zus…
 • Heb je zelf een ontwikkelings- of persoonlijkheidsstoornis? Of een traumatisch verleden? Cindy begeleidt je dan bij het groeien in de rol van ouder.
 • Je kan bij haar terecht voor allerhande opvoedingsvragen, vragen en zorgen over de ontwikkeling van je kind en bij emotionele problemen van het kind.

♥ Voedings- en fertiliteitsexperte

Ellen Mees: psychologisch consulent, voedingsdeskundige en fertiliteitsexperte

Ellen is mama van twee lieve deugnieten, Livia en Avélie. Tijdens haar eigen kinderwens, fertiliteitstrajecten, zwangerschappen en “mama zijn” heeft zij ondervonden hoe voeding een enorme invloed kan zijn op je lichaam, zowel mentaal als fysiek.

 • Als experte in fertiliteit en voeding kan je bij haar terecht voor de begeleiding tijdens jouw kinderwens, ook wanneer er sprake is van een fertiliteitstraject. Met haar warm hart, luisterend oor en haar expertise begeleidt zij jou graag door dat traject.
 • Gezonde voeding is zeer belangrijk tijdens de zwangerschap, maar weinig vrouwen zijn zich hiervan bewust. Want gezonde voedingsgewoontes gaat over zoveel meer dan alleen het eten dat je in je mond stopt.
 • Komt het moment dichterbij dat je kleintje mag starten met vaste voeding of heb je een peuter/kleuter met selectief eetgedrag? Door een individuele aanpak kan Ellen hier goede tips in geven zodat eten een fijn avontuur wordt.
 • Ellen begeleidt jou als (wens)ouder psychosociaal in het creëeren van gezonde voedingsgewoontes zowel voor jou als je (toekomstig) gezin.

♥ Kinesist

Sanne Dielkens: pediatrisch kinesitherapie, pre- en postnatale kinesitherapie, draagconsulente

Sanne, mama van Noémie, voelde tijdens haar opleiding dat haar hart bij het behandelen van kinderen lag. Dankzij haar eigen zwangerschap is ze zich ook gaan specialiseren in pre- en postnatale kinesitherapie.

 • Bij Sanne kan je langs gaan met je kleintje voor ontwikkelingsstimulatie (oefenen met rollen, zitten, bij een voorkeurshouding of een afgeplat hoofdje…), maar ook voor baby handling.
 • Tijdens de zwangerschap helpt Sanne jou met de voorbereiding van de geboorte. Tijdens de zwangerschap helpt zij jou bij de bewustwording van je lichaam en maakt ze samen met jou contact met je kindje.
 • Sanne is een uitstekend draagconsulente die jou leert hoe je kleintje ergonomisch en correct te dragen.

♥ Osteopaat

Lotte Stassen: sportkinesitherapeut en osteopaat

Lotte heeft een enorme interesse in het menselijk lichaam en is een echte bezige bij. Door haar talrijke bijscholingen kan zij heel wat betekenen in het herstel van het lichaam.

 • Bij Lotte kan je tijdens de zwangerschap al terecht voor het verzachten van alle zwangerschapskwaaltjes zoals lage rugpijn, bekkenlast, maag- en darmklachten… zodat jij je tijdens de zwangerschap zo comfortabel mogelijk voelt.
 • Na de geboorte helpt Lotte jouw kleine wonder graag op gang. Een check-up na de geboorte kan nooit kwaad voor zo’n kleintje. Zijn er verteringsongemakken, huilt jouw kleintje vaak of is de geboorte moeizaam verlopen? Lotte haar behandeling kan verlichting bieden.
 • Elke (jong)volwassene kan bij Lotte terecht voor allerhande klachten. Van sportkwetsuren tot maag- en darmklachten, maar ook andere spier- of gewrichtsklachten.
Bloei praktijk vroedvrouwen

Contacteer Bloei

Meer te weten komen over praktijk Bloei? Neem dan contact op via:

Email: info@bloei-praktijk.be

Volg Bloei

Instagram Onder mama's   website  Facebook Onder mama's

Blogs van Bloei

Geen items gevonden.