Home » Baby » Babykalender » Baby is 9 maanden

Baby is 9 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 9 maanden

Baby is 9 maanden

Op dit moment zijn we 9 maanden ver na de geboorte van je kindje. Zo zat jouw baby 9 maanden in jouw buik en is hij er al 9 maanden uit om de nieuwe wereld te gaan verkennen. In deze babykalender lees je over jouw baby zijn eerste kusjes en dat kruipen een dagelijkse bezighouding zal worden.

babykalender - mijn baby is 9 maanden

Mijn kindje is negen maand oud

De schattige geluiden van je 9 maanden oude baby kunnen nu echte, levende woorden lijken. En wat een opwindend geluid is het om het stemmetje van je baby te horen zeggen: “Mama”of “Dada”… Maar maak je geen zorgen als je nog niks begrijpt, dit komt met tijd en stond. Hoe dan ook, deze maand begint de baby opmerkelijke verbale stappen te nemen, meestal in het aantal woorden dat wordt begrepen.

Rond de negende maand maken baby’s vaak een sprongetje en kunnen ze dus bijgevolg weer wat onrustiger gaan slapen en dromen. Je baby leert rond deze leeftijd dingen in categorieën te plaatsen. Denk: speelgoed, dieren, meubels en etenswaren. Door al die nieuwe dingen die je baby plotseling leert, kan hij wat sneller moe en huilerig zijn. Niet leuk, maar onthoud: het is een teken van vooruitgang.

  • Kruipen

Jouw 9 maand oude lieverd kruipt waarschijnlijk, trekt zich omhoog en loopt mogelijk zelfs, met behulp van meubels vast te houden. Dat betekent dat het een perfect moment is om het duwspeelgoed en het rijspeelgoed naar voren te brengen – evenals elk ander speelgoed dat de fysieke ontwikkeling stimuleert. Enkele ideeën: speel tunnels om doorheen te kruipen, grote ballen om te rollen of stapels kussens waar baby overheen kan klimmen.

  • Fijne motoriek

De fijne motoriek is een ware revolutie. Je kleintje grijpt niet langer alleen maar met zijn hele hand naar voorwerpen: het lukt hem nu ook om een speeltje of klein voorwerp tussen duim en wijsvinger te grijpen. Dankzij deze nieuwe vaardigheid is hij nu in staat allerlei kleine dingen vast te nemen.

  • Voeding

In de negende maand komt de voeding niet langer meer op plaats nummer 1. Naast zijn 500 ml melk dat hij drinkt, eet hij op dit moment bijna alles. Er mag heel wat variatie zijn in de voeding van je baby. Natuurlijk is het zo dat jouw kleintje al heel wat voorkeuren zal hebben voor bepaald voedsel en dat is heel normaal.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

wat is Rapley methode, voeding, baby, starten vaste voeding

Van puree naar pro: de Rapley methode

Er zijn een aantal zaken om mee rekening te houden wanneer je wilt starten met stukjes. Eerst en vooral is het belangrijk om te wachten tot de baby fysiek klaar...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief