Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Hiep hiep hoera, jouw kleine ukje viert zijn eerste verjaardag, tijd voor een feestje! Bij het terugblikken naar dit voorbije jaar heeft je baby al heel wat mijlpalen bereikt zoals leren kruipen, zitten en misschien zelfs al zijn eerste echte woordjes.

Mijn kindje is 1 jaar oud

Op zijn eerste feestje zullen er heel wat cadeautjes zijn waarvan een loopfiets een ideaal cadeau zou zijn. Bovendien stimuleert dit fietsje de grove motoriek van je kind. Ook jij krijgt een heel mooi cadeautje: jouw kindje noemt je nu écht mama of papa want hij is er zich van bewust dat jij dat ook bent. Hij begrijpt nu ook de betekenis van de woordjes die hij zegt.

babykalender - mijn baby is 12 maanden
  • (on)afhankelijk

De ene dag verklaart hij zich onafhankelijk – zoals wanneer hij alleen op pad gaat om het nieuwe speelgoed met de knipperende lichtjes te bekijken – en de volgende dag wil hij niet van mama’s zijde wijken. Verwacht dat deze innerlijke strijd tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid zijn hele kindertijd zal blijven.

  • Motoriek

De komende periode zal de motoriek van je kindje verder ontwikkelen. Hij zal overal willen klauteren en klimmen waardoor gevaar niet meer bestaat. Het zal belangrijk worden om regels te maken met jouw kind zodat je bepaalde grenzen kan afbakenen.

Blogs

Aeromoov reisbed getest win

Testmama’s gezocht voor AeroMoov reisbed

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om het reisbed van AeroMoov uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Bugaboo Giraffe testers gezocht

Testmama’s gezocht voor Bugaboo Giraffe eetstoel

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Giraffe eetstoel van Bugaboo uit te testen. Lees hier hoe je kan deelnemen.

Podcast moeilijk eetgedrag jonge kinderen ann beger

Podcast #38 moeilijk eetgedrag bij jonge kinderen

Je kindje vindt plots het eten dat je voorschotelt niet lekker meer, wil niet meer proeven, laat het bord helemaal staan of speelt ermee... wat kan je hieraan d...

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief