Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Hiep hiep hoera, jouw kleine ukje viert zijn eerste verjaardag, tijd voor een feestje! Bij het terugblikken naar dit voorbije jaar heeft je baby al heel wat mijlpalen bereikt zoals leren kruipen, zitten en misschien zelfs al zijn eerste echte woordjes.

Mijn kindje is 1 jaar oud

Op zijn eerste feestje zullen er heel wat cadeautjes zijn waarvan een loopfiets een ideaal cadeau zou zijn. Bovendien stimuleert dit fietsje de grove motoriek van je kind. Ook jij krijgt een heel mooi cadeautje: jouw kindje noemt je nu écht mama of papa want hij is er zich van bewust dat jij dat ook bent. Hij begrijpt nu ook de betekenis van de woordjes die hij zegt.

babykalender - mijn baby is 12 maanden
  • (on)afhankelijk

De ene dag verklaart hij zich onafhankelijk – zoals wanneer hij alleen op pad gaat om het nieuwe speelgoed met de knipperende lichtjes te bekijken – en de volgende dag wil hij niet van mama’s zijde wijken. Verwacht dat deze innerlijke strijd tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid zijn hele kindertijd zal blijven.

  • Motoriek

De komende periode zal de motoriek van je kindje verder ontwikkelen. Hij zal overal willen klauteren en klimmen waardoor gevaar niet meer bestaat. Het zal belangrijk worden om regels te maken met jouw kind zodat je bepaalde grenzen kan afbakenen.

Blogs

gezonde voeding, levensstijl, zwanger, tips

5 tips voor een gezonde levensstijl tijdens je zwangerschap

Wat kan je als zwangere vrouw allemaal doen om een gezonde levensstijl te behouden tijdens je zwangerschap? Lees de tips van experte Laura

win bugaboo butterfly, louis victoria

Win een van de Bugaboo Butterfly buggy’s

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de Butterfly kinderwagen van Bugaboo uit te testen, een super compacte kinderwagen met een oog voor comfort

aerosleep hellende matras, win, premium

Win een van de 2 hellende premium matrassen van Aerosleep

Win nu een van de 2 premium hellende matrassen van Aerosleep en test voor ons of die nu werkelijk zo goed is!

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief

test