Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Hiep hiep hoera, jouw kleine ukje viert zijn eerste verjaardag, tijd voor een feestje! Bij het terugblikken naar dit voorbije jaar heeft je baby al heel wat mijlpalen bereikt zoals leren kruipen, zitten en misschien zelfs al zijn eerste echte woordjes.

Mijn kindje is 1 jaar oud

Op zijn eerste feestje zullen er heel wat cadeautjes zijn waarvan een loopfiets een ideaal cadeau zou zijn. Bovendien stimuleert dit fietsje de grove motoriek van je kind. Ook jij krijgt een heel mooi cadeautje: jouw kindje noemt je nu écht mama of papa want hij is er zich van bewust dat jij dat ook bent. Hij begrijpt nu ook de betekenis van de woordjes die hij zegt.

babykalender - mijn baby is 12 maanden
  • (on)afhankelijk

De ene dag verklaart hij zich onafhankelijk – zoals wanneer hij alleen op pad gaat om het nieuwe speelgoed met de knipperende lichtjes te bekijken – en de volgende dag wil hij niet van mama’s zijde wijken. Verwacht dat deze innerlijke strijd tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid zijn hele kindertijd zal blijven.

  • Motoriek

De komende periode zal de motoriek van je kindje verder ontwikkelen. Hij zal overal willen klauteren en klimmen waardoor gevaar niet meer bestaat. Het zal belangrijk worden om regels te maken met jouw kind zodat je bepaalde grenzen kan afbakenen.

Blogs

borstvoeding, overproductie, moedermelk

Mamablog: mijn ervaring met overproductie bij borstvoeding

Borstvoeding geven of niet? Het is een van de grote beslissing voor een jonge mama. Maar haar overproductie en dochtertje besloten zelf voor mama Tori.

bodyjama petit bateau

Testmama’s gezocht om de bodyjama van Petit Bateau te testen

Wij zijn op zoek naar 3 testmama's om de bodyjama van Petit Bateau uit te testen, super comfortabele pyjamaatjes van de zachtste stof.

borstvoeding, kolven, HELLP-sundroom, prematuur

Mamablog: mijn borstvoedingsavontuur als mama van een prematuurtje

Deze mama vertelt over haar borstvoedingsavontuur. Van alle tegenslagen tot haar persoonlijke goudmijn van mamamelk.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief