Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 12 maanden

Baby is 12 maanden

Hiep hiep hoera, jouw kleine ukje viert zijn eerste verjaardag, tijd voor een feestje! Bij het terugblikken naar dit voorbije jaar heeft je baby al heel wat mijlpalen bereikt zoals leren kruipen, zitten en misschien zelfs al zijn eerste echte woordjes.

Mijn kindje is 1 jaar oud

Op zijn eerste feestje zullen er heel wat cadeautjes zijn waarvan een loopfiets een ideaal cadeau zou zijn. Bovendien stimuleert dit fietsje de grove motoriek van je kind. Ook jij krijgt een heel mooi cadeautje: jouw kindje noemt je nu écht mama of papa want hij is er zich van bewust dat jij dat ook bent. Hij begrijpt nu ook de betekenis van de woordjes die hij zegt.

babykalender - mijn baby is 12 maanden
  • (on)afhankelijk

De ene dag verklaart hij zich onafhankelijk – zoals wanneer hij alleen op pad gaat om het nieuwe speelgoed met de knipperende lichtjes te bekijken – en de volgende dag wil hij niet van mama’s zijde wijken. Verwacht dat deze innerlijke strijd tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid zijn hele kindertijd zal blijven.

  • Motoriek

De komende periode zal de motoriek van je kindje verder ontwikkelen. Hij zal overal willen klauteren en klimmen waardoor gevaar niet meer bestaat. Het zal belangrijk worden om regels te maken met jouw kind zodat je bepaalde grenzen kan afbakenen.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

wat is Rapley methode, voeding, baby, starten vaste voeding

Van puree naar pro: de Rapley methode

Er zijn een aantal zaken om mee rekening te houden wanneer je wilt starten met stukjes. Eerst en vooral is het belangrijk om te wachten tot de baby fysiek klaar...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief