Home » Baby » Babykalender » Baby is 10 maanden

Baby is 10 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 10 maanden

Baby is 10 maanden

Nu jouw kleintje 10 maanden oud is, kan het heel goed zijn dat hij misschien zal starten met lopen. Hij wordt ook een echte entertainer en weet wel hoe hij iedereen rond zich kan amuseren. In deze babykalender kan je meer informatie lezen over de ontwikkeling van jouw kleine ukje.

Mijn kindje is tien maand oud

Vanaf de tiende maand kan het goed zijn dat je baby’tje misschien start met lopen. Je zal zien dat dit ongetwijfeld zal gebeuren met vallen en opstaan. Dit is uiteraard een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van je baby.

Het kan goed zijn dat jouw baby nog niet volledig zelfstandig kan stappen terwijl andere kindjes dit wel kunnen. Je kan jouw kleintje hier in begeleiden, maar forceer dit zeker niet want dit zal vanzelf komen.

  • Een echte entertainer

In deze maand begint hij een echte entertainer te worden voor iedereen. De humor begint duidelijk te ontwikkelen bij je baby. Dit zal eindigen in gezellig lachen met je kleintje en geeft jullie beide een zalig goed gevoel. Bovendien stimuleert dit jullie humeur, maar is het ook goed voor de binding tussen jullie twee. Andere mijlpalen in de ontwikkeling deze maand zijn onder andere zwaaien en kusjes blazen. Smelt!

  • Taalontwikkeling

Jouw lieve kleine ukje zal ook steeds meer uitdagingen zoeken. Ondertussen weet hij wel beter wat het woordje ‘nee’ betekent. Op deze manier begrijpt hij beter wanneer iets niet mag. Ook de namen van personen rond hem begint hij ook prima te begrijpen.

  • Verlatingsangst

Baby’s van deze leeftijd kunnen ook plotseling tekenen van verlatingsangst gaan vertonen. Toen ze een paar maanden geleden nog niet geschrokken waren van het feit dat je de kamer verliet, kunnen ze nu boos worden en huilen als je weggaat of probeert om ze bij iemand anders achter te laten. Maak je geen zorgen. Het is een heel normaal onderdeel van hun ontwikkeling.

Blogs

borstvoedingskleding noppies

Comfortabel en stijlvol: hoe borstvoedingskleding uitkiezen

Of je nu op zoek bent naar iets casual voor dagelijks gebruik of iets chiquer voor een speciale gelegenheid, hier zijn enkele tips om de perfecte voedingskledin...

wat is Rapley methode, voeding, baby, starten vaste voeding

Van puree naar pro: de Rapley methode

Er zijn een aantal zaken om mee rekening te houden wanneer je wilt starten met stukjes. Eerst en vooral is het belangrijk om te wachten tot de baby fysiek klaar...

zwanger, keizersnede, borstvoeding

Mamablog: mijn onvergetelijke reis naar ouderschap

Anouschka deelt in deze blog haar reis naar het ouderschap, een avontuur met zowel hoogte- als dieptepunten waaronder haar keizersnede en de borstvoeding.

Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief