Home » Baby » Babykalender » Baby is 19 maanden

Baby is 19 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 19 maanden

Baby is 19 maanden

In deze babykalender kom je te weten hoe het zit met de verdere ontwikkeling van je kind wanneer die 19 maanden oud is. Wat dacht je van een gezellige wandeling samen met je kindje in zijn buggy? Wist je dat je zo alle zintuigen van je kindje doet stimuleren wanneer je buiten bent?

babykalender - mijn baby is 19 maanden

Mijn kindje is 19 maanden oud

In de negentiende maand zal je misschien snel merken dat je kleine ukje steeds meer ‘nee’ zal zeggen. Het wordt een kleine strijd tussen je kleintje en jezelf.

Hij zal ‘nee’ zeggen tegen eten, zijn kleertjes aantrekken, tandjes poetsen of zelfs bij het slapen gaan. Probeer als ouder je hier niet te veel in op te jagen, het is namelijk heel normaal dat hij wat koppig is rond deze leeftijd.

  • Zelfstandig zijn

Doordat je kleintje zich volledig zelf kan verplaatsen, heeft hij jou misschien niet meer nodig. Of ten minste, zo komt het af en toe over voor je als ouder. Natuurlijk weet jij wel dat je lieve ukje het niet lang kan redden zonder jou en dat hij jou echt nodig heeft voor veel dingen.

  • Wandeling

Een gezellige wandeling met je kleintje in zijn buggy is zeker een must-do! Je zal zien dat hij heel aandachtig is bij alles wat hij kan horen, zien of ruiken. Ruikt hij een vervelend geurtje van een vuilbak? Grote kans dat hij ‘bah’ zal zeggen door de indringende geur. Ziet hij een vliegtuig hoog in de lucht? Ook dan zal hij waarschijnlijk naar omhoog kijken. Kortom: een wandeling in de echte wereld speelt in op al zijn verschillende zintuigen.

  • Fijne motoriek

Zijn fijne motoriek ontwikkelt zich steeds verder. Fruit eten kan hij zelf door het in zijn handjes vast te houden. Met een lepeltje of vorkje eten vraagt nog wat tijd en vooral ervaring door veel te oefenen.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

testmama maxi-cosi familyfix pebble 360 draaibare autostoel

Testmama’s gezocht voor de nieuwe draaibare 360 Family autostoel van Maxi-Cosi

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de FamilyFix 360 basis en Pebble 360 autostoel van Maxi-Cosi uit te testen. Deze innovatieve autostoelen draaien in één ha...

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

  • 1
  • 2
  • 6
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief