Home » Baby » Babykalender » Baby is 14 maanden

Baby is 14 maanden

Home » Baby » Babykalender » Baby is 14 maanden

Baby is 14 maanden

Nu jouw kindje veertien maanden oud is, ontdekt jouw kleintje dat hij steeds meer zelfstandiger wordt. Ook krijgt hij een sterk eigen willetje en zo kan het wel eens zijn dat je kleintje is aangekomen in de peuterpubertijd. In deze babykalender kom je meer te weten over de verdere ontwikkeling van je baby als hij 14 maanden oud is.

babykalender - mijn baby is 14 maanden

Mijn kindje is 14 maanden oud

Wanneer je kindje op een leeftijd is gekomen van 14 maanden ontdekt hij dat hij steeds meer dingen zelfstandig kan doen zonder de hulp van mama of papa. Zelf het lepeltje of vorkje vasthouden tijdens het eten is nu super interessant voor je kleintje.

Ook is het terug tijd om een gezondheidscheck te hebben van je kindje en hiervoor kan je langsgaan bij het consultatiebureau Kind en Gezin.

  • Verandering in eetpatroon

Wat sterk opvallend is op dit moment, is een verandering in het eetpatroon. Het is heel normaal dat hij voedsel weigert te eten dat hij voorheen lekker vond. Ook kan het zijn dat hij veel minder eet, maar ook dat is normaal. Jouw ukje begint nu zelf keuzes te maken in wat hij wel of niet lekker vindt. Ook heeft dit te maken met het feit dat hij nu minder sterk groeit dan vroeger. Hierdoor heeft hij dus ook minder eten of energie nodig dan voorheen.

  • Sterke eigen wil

Op 14 maanden heeft hij ook een sterke eigen wil gekregen en zal hij soms gefrustreerd zijn wanneer hem iets niet lukt. Je ukje is duidelijk aangekomen in zijn peuterpubertijd. Ook kan het zijn dat hij opnieuw in de eenkennigheidsfase is beland.

  • Lengte en gewicht

Op gemiddelde basis is jouw baby nu 77 centimeter lang en weegt hij gemiddeld 10,5 kilogram. Je zal merken dat er een minder sterke groei is in het tweede levensjaar dan het eerste. Ook op motorisch vlak zal je niet veel veranderingen zien.

  • Nabootsen van geluiden

Jouw ukje zal nu ook geluiden van objecten en dieren nabootsen. Zo zal hij ‘woef’ zeggen bij het geluid van het hondje of ‘boe’ bij het geluid van een koe. Je kan als ouder hierop reageren door het juiste woord te zeggen.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

testmama maxi-cosi familyfix pebble 360 draaibare autostoel

Testmama’s gezocht voor de nieuwe draaibare 360 Family autostoel van Maxi-Cosi

Wij zijn op zoek naar 2 testmama's om de FamilyFix 360 basis en Pebble 360 autostoel van Maxi-Cosi uit te testen. Deze innovatieve autostoelen draaien in één ha...

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

  • 1
  • 2
  • 6
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief