Home » Baby » Babykalender » Baby is 1 maand

Baby is 1 maand

Home » Baby » Babykalender » Baby is 1 maand

Baby is 1 maand

In deze babykalender krijg je handige informatie over de ontwikkeling van je kleine ukje. Wanneer je baby 1 maand oud is, begint hij al heel wat nieuwe dingen te ontdekken. Zo communiceerde hij voorheen door vooral te huilen, maar ontdekt hij nu nieuwe geluidjes om met jou te kunnen praten. Hij ontdekt zijn nieuwe lijfje en is nu op zoektocht wat hij allemaal met zijn handjes kan.

babykalender - mijn kindje 1 maand

Mijn kindje is één maand oud

Vanaf de eerste maand na geboorte past het baby’tje zijn slaapritme aan. Dit zal je merken doordat hij minder zal slapen gedurende de dag en langere periodes wakker zal blijven. Deze momenten kan je gebruiken om met je baby te spelen. Dit kan je vooral doen door voorwerpen rond hem te leggen, zodanig dat hij deze kan observeren. Jouw kleintje houdt ervan om hier naar te kijken met zijn nieuwe, kleine oogjes.

Af en toe kan hij last krijgen van babykwaaltjes. Tijdens of na zijn maaltijd kan hij last krijgen van reflux of darmkrampjes.

  • Nieuwe geluidjes

Voorheen communiceerde hij door vooral te huilen, maar vanaf nu doet hij dit ook via andere geluidjes om jouw aandacht te trekken. Afhankelijk van zijn emoties zullen de geluiden verschillend zijn. Je kleintje is werkelijk op een grote ontdekkingstocht.

  • Lichaamsbewegingen

Daarnaast zal je merken dat je kindje zich wil uitdrukken a.d.h.v. gezichtsuitdrukkingen maar ook bepaalde lichaamsbewegingen. Zo zal je kleine spruit in kleine stapjes zijn lichaam ontdekken. Momenteel ligt de volle focus op zijn handjes. Kort na de geboorte waren deze nog goed gesloten, maar deze gaan nu geleidelijk aan open.

  • Vaccinatie

In de eerste maand na geboorte zal je voor de eerste keer je baby laten vaccineren. Dit wordt gedaan om bepaalde ernstige ziekten te bestrijden. Maar wees gerust, dat ene prikje is zo achter de rug.

  • Eerste lachje

Vanaf nu kan het goed zijn dat jouw kleintje voor de eerste keer even lacht naar jou. Wat een wondermooi moment. Tip: lach zeker maar terug naar dat kleintje van je, zo stimuleer je het communiceren.

Blogs

pre en postnatale hulp van lactatiekundige onder mama's

Pre- en postnatale hulp van een lactatiekundige

Lactatiekundige Lien Verdickt legt uit wat je kan en mag verwachten van een lactatiekundige tijdens en na de zwangerschap.

borstvoeding mythes onder mama's

Vijf mythes over borstvoeding

Er wordt heel veel gepraat over borstvoeding. Samen met heel wat fijne weetjes doen er echter ook een aantal mythes de ronde. Lees ze hier.

borstvoeding hoort geen pijn te doen onder mama's

Borstvoeding hoort geen pijn te doen

Kleine en grote kwaaltjes vliegen je vaak om de oren wanneer er gepraat wordt over borstvoeding. Maar, borstvoeding hoort geen pijn te doen! Lees hier waarom ni...

  • 1
  • 2
  • 7
Zwangerschap - echo - baby

Schrijf je in op de nieuwsbrief